Royal India ma zaszczyt zaprosić Państwa na niezwykłą kulinarną
podróż do krainy orientalnych smaków, aromatycznych przypraw
i barwnych dań charakterystycznych dla regionu Pendżab.
Pochodzący z tej części Indii kucharze, z przyjemnością zaprezentują
Państwu bogactwo potraw, z których każda przygotowywana jest zgodnie
z przekazywanymi z pokolenia na pokolenie recepturami i z użyciem tylko
najlepszych składników.
Z dumą prezentujemy Państwu specjalność naszej restauracji, którą stanowią
Dania Tandoori, przygotowywane w tradycyjnym glinianym piecu zwanym "tandoor".
Kawałki jagnięciny, kurczaka czy indyjskiego sera "paneer" marynowane są
najpierw w aromatycznym jogurcie z przyprawami, potem nadziewane na metalowe
szpilki i wsadzane do pieca. Ze względu na wysoką temperaturę i krótki czas
pieczenia, dania zawsze pozostają kruche i niezwykle soczyste. Ściany pieca służą
natomiast do przygotowania znanych na całym Świecie indyjskich chlebków. Świeżo
pieczony "naan czy "roti" stanowią wyśmienity dodatek zarówno do potraw mięsnych, jak i warzywnych.
Mamy nadzieję, że doskonała kuchnia, profesjonalna i miła obsługa oraz
niezwykłe wnętrza naszej restauracji sprawią, iż każda chwila spędzona w
Royal India pozostanie niezapomnianą, a Państwo będą do nas wracać i na
nowo odkrywać tajemnice smaków Królewskich Indii.